Assos of Castelli

Na een aantal mailtjes van onze trouwe lezers dan toch maar eens een reactie op de vraag: “Welk fietskledingmerk heeft betere fietsbroeken, Assos of Castelli”. Vooraf moet gezegd worden dat het om twee zeer innovatieve en kwalitatieve fietskledingmerken gaat die elkaar nauwelijks ontlopen. Met name de fietsbroeken van beide merken zijn onder wielrenners erg populair. De keuze tussen een Assos of Castelli fietsbroek is dan ook niet zo één twee drie te maken. Voor onze test gebruiken we de Assos T.Mille S7 fietsbroek en de Castelli Free Aero Race fietsbroek. De prijs van beide fietsbroeken ligt rond de 140 euro. Bij Castelli zit je met deze prijs in het duurdere segment, terwijl de Assos T.Mille S7 bij Assos het instapmodel is, Assos heeft ook fietsbroeken van 200 en 300 euro. Om de vergelijking eerlijk te houden hebben we gekozen voor twee fietsbroeken die op hetzelfde prijsniveau zitten. De Assos bibshorts van boven de 200 en 300 euro worden echter ook zeer goed beoordeeld, indien je dus op zoek bent naar de beste fietsbroek met de beste zeem dan zou je er één uit dit hogere prijssegment kunnen overwegen. 

Assos T.mille S7

De Assos T.mille S7 is de opvolger van de Assos T.NeoPro S7. Het nieuwe model heeft diverse verbeteringen ondergaan ten opzichte van het oude model na vele windtunneltests en feedback van professionele wielrenners. De naadloze geperforeerde zeem veert terug in zijn oorspronkelijke vorm na gebruik. De broek bestaat voor 74 % uit polyamide, 18 % uit elastaan (spandex) en 8 % uit polyester. De Y-vormige bretels zitten op de ideale plaats en zijn van voldoende lengte als je in fietshouding zit. Met elastische grijpers blijft de fietsbroek op zijn plaats zitten en kruipt deze niet omhoog tijdens het fietsen. Ondanks dat dit voor Assos een instapmodel gaat dit niet ten kosten van de kwaliteit van de fietsbroek, deze is zoals je van Assos mag verwachten in één woord geweldig. Tijdens de test genoten we een geweldig comfort dat de zeem van deze broek bood. De door Assos gepatenteerde Goldengate technologie waarbij de zeem deels los zit van de broek zorgt er voor dat zadelpijn tot het verleden behoord, ook tijdens de lange fietsritten.

Assos fietskleding is te koop bij Bol.

Castelli Free Aero Race

We hadden deze fietsbroek voor het eerst tot onze beschikking om te testen. Deze Castelli bibshort is speciaal ontworpen voor extra comfort tijdens de lange fietsritten. Onder meer in samenwerking met de profs van Team Sky worden de Castelli fietsbroeken ontworpen en constant verbeterd. De zijpanelen van de broek zijn gemaakt van extra strekbare stof, terwijl de frontpanelen van een stof zijn gemaakt die ademend is. Het gedeelte van de fietsbroek dat in contact staat met het zadel is gemaakt van een stevigere stof dat slijtage voorkomt. De fietsbroek heeft een vrij lage broek met lange bretels, zodat je borst zo vrij mogelijk wat fijn is tijdens het fietsen onder hete omstandigheden. De Giro3 grip zorgt ervoor dat de broek niet omhoog kruipt en goed op zijn plaats blijft zitten tijdens het fietsen. Ook de pasvorm is erg goed en de broek zit als een tweede huid om je lichaam. Met de Progetto X2 zeem heeft de fietsbroek een zeem met verschillende diktes die voor een goede en comfortabele ondersteuning zorgt op de plekken waar dit nodig is. Onze ervaring is dat het een fijne fietsbroek is die vooral tijdens de lange ritten de prijs meer dan waard is. De Progetto X2 zeem zorgt voor een zeer goed comfort, omdat deze net even iets dikker is dan bijvoorbeeld de KissAir zeem.

Assos of Castelli?

Al eerder verkozen we de Assos T.Mille S7 tot beste fietsbroek van onze fietsbroeken test. Tijdens die test hadden we de Castelli Free Aero Race bibshort echter niet tot onze beschikking om te testen. Dit is dus de eerste keer dat we de Assos fietsbroek vergelijken met een Castelli fietsbroek in dezelfde prijsklasse. Naast onze eigen ervaringen die we hierboven hebben beschreven hebben we in ons eindoordeel ook de ervaringen van andere wielrenners meegenomen. Daaruit blijkt dat een grote meerderheid toch kiest voor de Assos T.Mille S7 boven de Castelli Free Aero Race. Veel gehoorde punten waarop deze fietsbroek het wint van die van Castelli zijn comfort, zeem, slijtbestendigheid en pasvorm. Ook ons testteam kwam tot deze conclusie na een aantal korte fietsritten en een aantal lange fietsritten. Met name bij de lange fietsrit is de zeem van Assos iets beter en zit de broek ook na 100 kilometer nog fijn om het lichaam. Toch is ook de Castelli Free Aero Race een erg fijne fietsbroek voor de lange afstanden welke goede beoordelingen krijgt, het is dus waarschijnlijk ook per persoon verschillend aan welke fietsbroek en met name de zeem hij de voorkeur geeft.

De volgende webshops hebben veel fietskleding van Castelli:

De volgende webshops hebben veel fietskleding van Assos

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.

Plaats een reactie