De draadloze fietscomputer is een uitkomst als je je prestaties op de fiets wil meten. Vroeger moest de fietscomputer met een draadje worden verbonden om de prestaties te kunnen meten. Tegenwoordig heb je alleen een sensor nodig die meestal eenvoudig op de voorvork bevestigd kan worden zonder een fragiel draadje te gebruiken. Naast de eenvoudige installatie kan je ook steeds meer gegevens meten met een draadloze fietscomputer. Deze gegevens kan je gebruiken om je prestaties op de fiets te verbeteren en telkens weer opnieuw vooruitgang te boeken.
Draadloze fietscomputer met GPS
Wil je een accurate registratie van je fietstocht, dan is een fietscomputer met GPS de beste optie. Deze baseren hun informatie op basis van GPS. De volledige route wordt geregistreerd, die je vervolgens bij de meeste modellen kan aflezen op je computer of via een app op je smartphone. Ook kun je vervolgens je fietsresultaten delen met vrienden via onder meer social media. Bij de geavanceerde modellen heb je tevens navigatie op je fietscomputer. De merken Garmin en Polar domineren de GPS fietscomputer markt met verschillende modellen. De fietscomputers van beide merken worden erg goed beoordeeld. Voor een op het meten en registreren van prestaties gerichte GPS fietscomputer raden wij de Garmin Edge 130 aan.
Fietscomputer met hartslagmeter
Wielrenners gebruiken de hartslagmeter regelmatig om hun inspanningen in de gaten te houden. Je kan namelijk precies uitrekenen hoe hoog jouw hartslag moet zijn om conditie op te bouwen of juist vet te verbranden. Afhankelijk van het soort training is de hartslag dus van net zo groot belang als de afstand die je aflegt op de fiets. Als je in een wat duurdere categorie opzoek gaat naar een draadloze fietscomputer dan kom je ze vaak tegen met een bijgeleverde hartslagmeter. Vaak wordt deze onder je outfit gedragen op de borst en wordt de geregistreerde informatie direct getoond op je draadloze fietscomputer. Je kan zo op basis van je hartslag je snelheid aanpassen om je trainingsvaardigheden te verbeteren.
Bekijk alle fietscomputers met hartslagmeter bij Bol. & Coolblue
Calorieën verbranden met de draadloze fietscomputer
Als je gewoon een stukje gaat fietsen dan is het vaak lastig om te zeggen of je voldoende kracht hebt gegeven om calorieën te verbranden. Soms heb je eigenlijk te hard gefietst en heb je alleen conditie opgebouwd. In de meeste draadloze fietscomputers zit een calorieën teller. Je kan zo live zien hoeveel calorieën je verbrand hebt met het fietsen van een bepaalde route. Je kan hierdoor ook direct zien welke routes misschien meer calorieën verbranden. Dit is handige informatie als je bezig bent met vet verbranden door te gaan fietsen.
Bekijk alle draadloze fietscomputers met calorieën teller bij Bol. & Decathlon
Draadloze fietscomputer met hoogtemeter
Als je in de bergen gaat fietsen dan wil je natuurlijk graag weten wat voor een prestatie je eigenlijk geleverd hebt. Je wil bijvoorbeeld weten hoeveel meters je eigenlijk geklommen hebt en hoeveel meters je gedaald bent. Met een draadloze fietscomputer met hoogtemeter kan je precies op de meter af registreren hoe hoog je precies aan het fietsen bent. Daarnaast is het natuurlijk ook leuk om te weten hoeveel percentage de helling precies is die je aan het beklimmen bent. Er zijn een aantal draadloze fietscomputers op de markt met een speciale hoogtemeter. Vaak worden deze gegevens live weergeven op het schermpje.
Bekijk alle draadloze fietscomputers met hoogtemeter bij Bol.
Draadloze fietscomputer met trapfrequentie
De trapfrequentie is vooral erg belangrijk voor het trainen van je conditie op de fiets. Je kan zo bijhouden hoeveel omwentelingen je per minuut maakt en of je een beetje een constante snelheid maakt. De draadloze fietscomputer kan deze frequentie voor je bijhouden en vervolgens kan je thuis je frequentie vergelijken met andere wielrenners of je vorige prestaties. Wil je jouw prestaties op de fiets verbeteren? Dan adviseren wij altijd om een draadloze fietscomputer te nemen met trapfrequentie.
Bekijk alle draadloze fietscomputers met cadanssensor bij Bol.
Draadloze fietscomputer kopen
Bij een draadloze fietscomputer moet je dus vooral letten of je de registratie wilt laten verlopen via een sensor op de fiets of via GPS. Ook bij een GPS fietscomputer is het mogelijk om je cadans te meten door het plaatsen van een cadanssensor die draadloos contact maakt met de fietscomputer. Daarnaast moet je letten op wat je graag wilt meten en of je dit ook wilt bijhouden. Fietscomputers worden steeds geavanceerder, het meten van snelheid en afstand is allang niet meer het enige. Hartslag, hoogte en calorieën zijn slechts enkele gegevens die de meer geavanceerde fietscomputers kunnen meten. Daarnaast heb je nog de keuze uit fietscomputers waarbij je de gegevens naar een computer of app kunt sturen, zodat je deze kunt vergelijken met andere fietsritten of kunt delen met vrienden.
Draadloze fietscomputers zijn onder meer te koop bij: