Goedkope racefiets

Ga je deze zomer beginnen met wielrennen en ben je op zoek naar een goedkope racefiets? Dan is deze blog voor jou geschreven. We geven je tips over waar je op moet letten bij het kopen van een goedkope racefiets. Niet alle goedkope racefietsen zijn namelijk van de kwaliteit die je toch wel minimaal nodig hebt om een rondje te kunnen wielrennen. Toch is het verstandig om in eerste instantie te kiezen voor een iets goedkopere racefiets of tweedehands racefiets om te beginnen met wielrennen. Een goede racefiets met een goede groepset ben je toch wel minimaal 1750 euro kwijt en het is dus wel goed om van tevoren te weten of de wielersport een sport is die je ook na een paar weken nog leuk vindt. Een goedkope racefiets doet in dat geval minder pijn dan een racefiets van 1750 euro.

Tips voor het kopen van een goedkope racefiets

  • Kijk op sites als Marktplaats.nl naar tweedehands racefietsen. Maak altijd even een proefrit voordat je de racefiets overneemt en vraag of er gebreken bekend zijn. Check het frame op scheurtjes en vraag altijd om de originele aankoop bon zodat je weet dat het niet om een gestolen racefiets gaat.
  • Kijk goed naar welke groepset gemonteerd is op de racefiets. Onder een ‘groep’ vallen alle bewegende onderdelen. Zoals de derailleur, remmen, ketting en crankstel. We schreven eerder al een overzicht van alle groepen per merk. Een groepset bepaald grotendeels de kwaliteit van de racefiets, omdat de bewegende onderdelen uiteraard van groot belang zijn. Door het vervangen van een groepset kan je je racefiets later dan ook eenvoudig voorzien van een upgrade, zonder dat je een nieuwe racefiets hoeft aan te schaffen. Het merk Shimano heeft een aantal zeer betaalbare groepen, maar levert ook groepsets aan het profpeloton.
  • Carbon racefietsen zijn lichter dan aluminium racefietsen. Ze zijn ook een stuk duurder en er is meer kans op schade als je valt. Een combinatie van een aluminium frame met een carbon voorvork is ook mogelijk. Naast dat dit zorgt voor een klein verschil in gewicht, dempt een carbon voorvork klappen beter dan een aluminium voorvork.
  • Wil je een goedkope racefiets kijk dan regelmatig bij de racefiets aanbiedingen van de bekende fietsshops. De volgende winkels hebben regelmatig scherpe racefiets aanbiedingen:

B’twin racefiets review – Goedkoop is niet altijd duurkoop

B'Twin racefiets review

Met veel interesse lazen we de B’twin racefiets review van fietstijdschrift Fiets! In deze review testte oud wielrenner Leon van Bon de B’Twin Ultra 720 AF van sportwinkel Decathlon. Een 1249,- euro kostende racefiets afgemonteerd met Shimano Ultegra onderdelen, aluminium frame, carbon voorvork, Cosmic elite-wielen van Mavic, bijpassende Mavic Yksion banden en een Fi’zi:k racefiets zadel. Leon van Bon is in zijn review erg positief over deze racefiets van het Decathlon passiemerk B’Twin. Met name het feit dat de racefiets is afgemonteerd met Shimano Ultegra onderdelen bevalt hem erg goed, voor deze prijs vind je een groep van deze kwaliteit vrijwel niet terug op een racefiets.

De bovenstaande review is inmiddels van een paar jaar geleden. Inmiddels heeft Decathlon racefietsen ondergebracht onder de merken Van Rysel en Triban. Het merk Van Rysel is voor de top wielrenner die een op en top racefiets zoekt die afgemonteerd is met bijvoorbeeld Shimano Ultegra of Shimano Dura-ACE 9100. Triban is meer voor de hobby wielrenner. De Triban racefietsen zijn een stuk goedkoper en zijn afgemonteerd met bijvoorbeeld Shimano 105.

Goedkope racefiets kopen

Een overzicht van online fietsenwinkels met goedkope racefietsen:

Wat kost een racefiets voor beginners?

Heb je al enige ervaring met wielrennen of ga je echt voor het eerst wielrennen? Als je al zeker weet dat je wielrennen leuk vindt kies dan voor een racefiets van tussen de zevenhonderd en duizend euro. Er zijn racefietsen te koop vanaf zo’n 400 euro, maar je mag van deze racefietsen niet verwachten dat er een groepset op zit die enkele jaren meegaat.

Ga je voor het eerst wielrennen, dan raden we aan om een eerst een keer een racefiets te huren of op de racefiets van een vriend mee te fietsen, voordat je een racefiets koopt. Het blijft een relatief grote investering, dus het budget dat je ervoor over moet hangen hangt ook af van de intenties die je hebt en hoe vaak je de racefiets denkt te gaan gebruiken.

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.