Laptop mee op fietsvakantie

Als je op fietsvakantie gaat wil je niet teveel spullen meeslepen. Ieder grammetje extra heeft namelijk effect op het totale gewicht dat je vooruit moet trappen. Maak van te voren een paklijst welke spullen echt noodzakelijk zijn. Daarna kan je kijken of de spullen echt allemaal op de fiets passen. Steeds meer fietsers kiezen ervoor om een laptop mee op fietsvakantie te nemen. De laptop kan gebruikt worden voor het bijhouden van een dagboek, het kijken van een filmpje, het back-uppen van je foto’s en video’s, werken op locatie en het regelen van je volgende verblijfplaats. Er zijn ook fietsers die vooraf het weer en hun route checken op de laptop. Alleen hoe neem je een laptop mee op fietsvakantie? Wij geven je een paar tips in dit blog.

Neem een kleine laptop mee

Een grote laptop weegt al snel een paar kilo. Dit is extra bagage om mee te nemen. Daarnaast past een grote laptop niet zo makkelijk in een fietstas. Er bestaan gelukkig wel speciale fietstassen voor je laptop. Ons advies is om een laptop van 13 of 14 inch mee op vakantie te nemen. Deze laptops wegen tussen de 1 en 1,5 kilo. Je kan hierbij het beste kiezen voor een ultrabook, dit zijn extra dunne laptops met een laag gewicht. Een alternatief voor een laptop mee op fietsvakantie is een tablet. Een tablet past eenvoudig in een vakje in je fietstas en weegt in de meeste gevallen de helft van een laptop.

Speciale laptop fietstas voor een fietsvakantie

Er zijn niet veel speciale laptop fietstassen voor een fietsvakantie. De fietstassen met een laptop vak worden met name ontworpen voor woon-werk verkeer en deze zijn niet altijd geschikt voor gebruik tijdens een fietsvakantie. Je kan daarom het beste kiezen voor een stuurtas met voldoende ruimte voor het opbergen van je laptop. Kies wel voor een waterdichte fietstas. Dit is om te voorkomen dat je laptop tijdens de fietstocht nat wordt. Daarbij beschermen ze je laptop tijdens de rit naar je volgende bestemming. Het is aan te raden om je laptop in een fietstas op te bergen die je eenvoudig bij een tussenstop mee kan nemen.

Stuurtassen voor een fietsvakantie zijn te koop bij Bol.com & Fietstas.com

Laptop opladen zonder stopcontact

Tijdens een fietsvakantie verblijf je lang niet altijd in een hotel of op een camping met stroomvoorziening. De meeste laptops kunnen een paar uur zonder stroom. Daarna moet je de laptop opladen. Met een speciale powerbank kan je de laptop op vrijwel iedere locatie opladen. Je hebt een Powerbank met grote capaciteit nodig om je laptop op te laden. Met een Powerbank van minimaal 20.000 mAh kan je de laptop één keer opladen. Als je een laptop twee keer wilt opladen kan je het beste voor 50.000 mAh kiezen. Je hoeft zo geen stroomvoorziening te hebben om je laptop tijdens een fietsvakantie in de natuur te gebruiken. Check wel even hoeveel mAh jouw laptop nodig heeft. Er zijn ook laptops die op 15.000 mAh of 30.000 mAh pas een keer opgeladen kunnen worden. Daarnaast moet je beseffen dat een powerbank met hoge capaciteit ook veel zwaarder weegt.

Met name voor laptops met een USB-C aansluiting raden we een powerbank aan. Powerbanks voor laptops met een AC aansluiting zijn vaak iets groter.

Deze powerbanks voor laptops zijn te koop bij Bol.com

Laptop powerbank op zonne-energie

Het nadeel van een Powerbank is dat je de accu weer moet opladen met stroom. Dit kan tijdens een fietsvakantie eventueel onderweg met een speciale solar powerbank. Je kan de powerbank met zonnepanelen vastzetten op je fiets, zodat ze onderweg voldoende zonlicht opvangen voor het opladen van de powerbank. Bij aankomst op je slaapplek kan je de powerbank weer aan je laptop koppelen en hem opladen. Het kan de moeite waard zijn om voor een fietsvakantie een powerbank met zonnepaneel aan te schaffen. Je kan de powerbank ook gebruiken om andere apparatuur zoals je fietsnavigatie of smartphone op te laden.

Solar powerbanks zijn te koop bij Bol.com

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.