Goedkope fietslampjes

Ben jij op zoek naar goedkope fietslampjes? Voor velen is de grootste motivatie om goedkope fietslampjes te kopen het voorkomen van een boete, maar wij kijken liever naar hoe zichtbaar je bent op de fiets. Laat je dus niet alleen leiden door de prijs door te gaan voor de goedkoopste fietslampjes die je na een maand weer kan vervangen, omdat ze niet voldoende licht meer produceren. In dit blog bespreken we goedkope fietsverlichting die voldoen aan de wettelijke eisen.

Beste goedkope fietslampjes

We hebben gekeken naar fietsverlichting tot 30 euro voor witte voor en rode achter fietsverlichting. Belangrijk vinden we daarbij dat de fietslampjes wettelijk goedgekeurd zijn en voor voldoende zichtbaarheid zorgen op de fiets. Veel van deze fietslampjes zijn ook nog goedkoper te koop bij AliExpress, maar hou in dat geval rekening met een langere verzendtijd en eventuele extra belasting.

Inlustro Fietslamp Set – 500 Lumen – 26,95 euro

Inlustro goedkope fietslampjes

De Inlustro fietslampjes zijn de perfecte fietslampjes onder de 30 euro. Ze zijn waterdicht, oplaadbaar en hebben lichtsterkte van maar liefst 500 lumen. Met 4,8 sterren van de 5 sterren, zijn het de beste beoordeelde fietslampjes rond deze prijs.

Hema fietslampjes

Hema staat bekend om haar goedkope losse fietslampjes. Gelukkig zijn ze de afgelopen jaren flink verbeterd. Het goedkoopste model fietslampjes kost 3,50 euro, we raden de goedkoopste fietslampjes van Hema echter af. Deze fietslampjes produceren te weinig licht om goed zichtbaar te zijn en zorgen er ook niet voor dat je zelf de weg beter ziet. Gelukkig heeft Hema een grote collectie vaste en losse fietslampjes die wel aan te raden zijn en niet duur.

Wij raden deze Hema fietslampjes aan:

  • De vaste Hema LED Koplamp en Hema LED achterlicht, deze monteer je eenvoudig op je fiets en werken op batterijen.
  • Hema fietslampjes oplaadbaar LED USB – 2 stuks. Het grote voordeel van deze lampjes is dat ze op te laden zijn met USB.
  • Hema LED fietslampjes zwart – 2 stuks. Dit zijn losse fietslampjes die je eenvoudig op de fiets monteert met het rubberen elastiek. De knoopcel batterijen zijn te vervangen, maar helaas niet oplaadbaar.

Proda fietslamp 300 lumen – 14,95 euro

Goedkope Proda fietslampjes

De Proda fietslamp met een lichtsterkte van 300 lumen is één van de beste beoordeelde fietslampjes op Bol. met een prijs onder de 15 euro. De heldere LED fietsverlichting maakt je goed zichtbaar voor andere weggebruikers en geeft je een goed zicht op de weg die voor je ligt. De batterij is via USB op te laden en gaat maar liefst 12 uur mee. De helderheid van de verlichting is aan te passen en je kan deze ook laten knipperen of continue laten schijnen.

Waar moet fietsverlichting volgens de wet aan voldoen?

In Nederland is het wettelijk verplicht om tussen zonsondergang en zonsopgang en bij slecht zicht overdag, verlichting te voeren op de fiets. De voorlamp moet wit of geel licht uitstralen en de achterlamp rood licht, de fietsverlichting mag niet knipperen. De fietsverlichting moet goed zichtbaar zijn voor andere weggebruikers. Het niet naleven van deze regels kan resulteren in een boete.

Waar moeten goede fietslampjes aan voldoen?

Bij het kiezen van fietsverlichting is het belangrijk om te letten op:

  • Helderheid: Zorg ervoor dat de lampjes voldoende licht geven om zichtbaar te zijn.
  • Batterijduur: Langdurige batterijduur is praktisch en economisch.
  • Opladen: Eenvoudig op te laden via een USB-oplader zodat je niet iedere drie maanden nieuwe lampjes hoeft te kopen.
  • Bevestigingsgemak: Eenvoudig te bevestigen en te verwijderen lampjes zijn handig voor dagelijks gebruik.
  • Duurzaamheid: Kies voor lampjes die bestand zijn tegen regen en her op te laden zijn, zodat je niet iedere keer de hele lamp hoeft te vervangen.

Voldoen de goedkope knoopcel fietslampjes van de Hema aan de wetgeving?

Je kent ze vast nog wel? De losse fietslampjes van de Hema met een knoopcel batterij die al bijna op was voordat je de lampjes twee keer had gebruikt. Ach, dan maar weer op naar de Hema voor een nieuw paar lampjes van twee euro. Niet erg duurzaam, maar erger nog, met deze lampjes was je niet beter zichtbaar voor andere weggebruikers. Destijds wellicht gedoogd door de handhaving, maar tegenwoordig kom je met deze lampjes niet meer weg. Ze produceren simpelweg te weinig licht. Ook zorgden deze lampjes er niet voor dat je de weg beter zag, dus met name op donkere fietspaden hadden ze geen meerwaarde.

Inmiddels verkoopt Hema dit specifieke model fietslampjes niet meer. Er zijn een aantal opvolgers die meer licht creëren en wel zijn goedgekeurd om in het donker mee te fietsen.

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.