Vaude fietstassen review

Als je op fietsvakantie gaat dan zijn goede vakantie fietstassen een van de belangrijkste fietsaccessoires die je gaat kopen tijdens het voorbereiden van je reis. We schreven eerder al een blog over waar je op moet letten bij het kopen van een fietstas voor een fietsvakantie. In dit blog nemen we je mee in onze eigen ervaring met een fietstas van het merk Vaude. We kregen de Vaude SE Traveller Comfort opgestuurd om te reviewen tijdens een fietsvakantie.

Review Vaude fietstas

Waar je bij het aanschaffen van een fietstas vooral op moet letten is of de tas voldoende inhoud heeft voor jouw specifieke fietsvakantie. Groter is niet altijd beter, want daardoor neem je al snel te veel mee en iedere kilo zal je merken bij het trappen. Wij zochten vooral een fietstas waar je voldoende aan hebt voor een weekendje weg. We bespreken daarom eerst even de voor ons relevante specificaties van deze fietstas van Vaude:

  • Drievoudige achtertas voor lange- en korte fietsvakanties of dagtochtjes
  • Boventas ook los te gebruiken, de zijtassen kan je er vanaf halen en zitten middels een rits bevestigd.
  • 62 liter, 1850 gram, gemaakt van 100 % polyester en verharde achterkant.
  • Voorzien van een regenhoes.
  • QMR haken voor een snelle en eenvoudige montage aan de fiets.
  • Drie grote vakken en twee kleine vakjes.
  • Reserve bevestigingshaken meegeleverd.

Inhoud

Vaude fietstas

De 62 liter inhoud was voor ons weekendje weg met twee personen meer dan voldoende om kleding, fietskleding, toiletspullen en reserve fietsonderdelen mee te nemen. Je hebt natuurlijk tijdens een fietsweekend niet meer nodig dan noodzakelijk en dus hadden we nog voldoende ruimte over. Bovenop de tas zit een bagagenet waaronder je nog meer spullen kwijt zou kunnen. Bijvoorbeeld een jas waar je snel bij wilt kunnen. Ook kan je dit gebruiken om de tas iets compacter te maken als minder dan de volledige ruimte gebruikt wordt. De kleine vakjes aan de zijkant zijn erg handig om waardevolle spullen en spullen te bewaren waar je snel bij wilt kunnen.

Bevestiging

De bevestiging is erg eenvoudig met bevestigingshaken aan de zijtassen. Zonder moeite kan je de fietstas vastzetten en ook weer los klikken. Dit wordt door Vaude het Quick Mount and Release system (QMR) genoemd. Ook kan je de zij-fietstassen laten zitten en de bovenste fietstas eenvoudig met de ritsen losmaken. Past de bevestigingshaak niet om het frame dan kan je met een inbussleutel

Waterdicht?

De fietstas is enkel spatwaterdicht. Zoek je een waterdichte fietstas van Vaude dan heeft Vaude ook een grote collectie fietstassen gemaakt van kunststof. De Vaude fietstas die wij hebben getest kan wel waterdicht worden gemaakt door de meegeleverde polyamide regenhoes. Deze hebben we wel om de drie componenten van de fietstas gehad, maar niet nodig gehad tijdens onze fietsvakantie.

Conclusie

Erg handige vakantiefietstas van het merk Vaude. Helaas niet waterdicht, maar wel een waterdichte regenhoes meegeleverd. Ook heeft Vaude verschillende fietstassen die wel waterdicht zijn, dus als daar je voorkeur naar uitgaat dan is dit mogelijk, je betaalt er wel iets meer voor. De fietstas is eenvoudig te bevestigen en ook weer van de fiets af te halen als je gaat overnachten. De fietstas heeft voldoende ruimte om je spullen op te bergen en is van stevig materiaal. Onder het elastiek aan de bovenkant kan je eventueel ook nog extra spullen, bijvoorbeeld een jas of regenkleding, meenemen.

De Vaude SE Traveller Comfort is niet meer te koop, maar bij Fietsvakantiewinkel vind je een groot aanbod vergelijkbare Vaude fietstassen

Vaude fietstassen

Het merk Vaude heeft een groot aanbod fietstassen voor verschillende doeleinden. Of je nou een fietstas voor woon-werk verkeer, school, fietsvakantie of je dagelijkse boodschappen nodig hebt, Vaude heeft een fietstas voor je. Afhankelijk van je wensen en budget kan je bepalen welke Vaude fietstas voor je geschikt is. De volgende Vaude fietstassen zijn het populairst:

Vaude fietstassen review

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.