Mio Cyclo fietsnavigatie

Of het nu gaat om een stevige fietstocht, of om een echte training op de racefiets in beide gevallen kan je tegenwoordig niet meer zonder een degelijk navigatiesysteem. En wanneer we het hebben over navigatiesystemen voor op de (race)fiets komen we al snel bij Mio terecht. Mio fietsnavigatie is namelijk een van de absolute topmerken als het aankomt op professionele fietsnavigatie. Mio heeft diverse varianten fietsnavigatie op de markt gebracht, waarbij de verschillende functionaliteiten zijn afgestemd op de wensen van de individuele fietser. Een professionele wielrenner stelt nu eenmaal net wat andere eisen aan zijn fietsnavigatie dan een toerfietser die vooral op zijn fiets stapt om de omgeving te gaan verkennen. In dit artikel bespreken we de diverse Mio fietsnavigatie modellen.

Mio Cyclo 315

Mio Cyclo fietsnavigatie
De Mio Cyclo 315

Wie de fietsnavigatie van Mio vooral wil gebruiken om te ontdekken hoe mooi Nederland of Europa is kiest normaal gesproken voor een Mio navigatiesysteem uit de 300-serie. Deze serie is speciaal ontwikkeld voor de recreatieve fietser die diverse routebeschrijvingen eenvoudig op zijn scherm wil hebben. Of je nu van te voren een route in gedachten hebt, of graag een route wilt rijden die je nog niet kent, de keuze is aan jou. De Mio Cyclo 315 beschikt over zeer gedetailleerde kaarten; niet alleen van Nederland, maar van heel Europa. Stel je de route in, dan leidt deze fietscomputer je zonder problemen over de juiste wegen.

Wil je wel eens een route rijden die je zelf nooit zou hebben uitgezocht? Met de Mio Cyclo 315 is dat geen enkel probleem. Mio fietsnavigatie 315 is namelijk voorzien van een zogenaamde Surprise Me-functie. Je stelt afstand of tijd in en de 315 stippelt zelf drie mogelijke routes uit die voldoen aan de vooraf ingevoerde eisen (bijvoorbeeld enkel verharde wegen). Speciaal voor de fietser/wielrenner die graag om zich heen kijkt tijdens de rit zijn er de POI’s (Points of Interest). Deze points kunnen van alles zijn. van gezellige cafeetjes op de route tot campings of fietsenmakers, maar ook interessante bezienswaardigheden in de natuur zoals bijvoorbeeld een mooi uitzichtpunt. De Mio Cyclo 315 is een lichtgewicht toestel dat voorzien is van een touchscreen en is waterdicht. Ongeacht de weersomstandigheden kan je dus op pad met dit fiets-navigatiesysteem.

Mio Cyclo 505

Mio Cyclo 505 HC
De Mio Cyclo 505

Ben jij iemand voor wie wielrennen een stuk meer is dan gewoon een stukje fietsen? Is een fietstocht voor jou een training om in topvorm te raken en competitie aan te kunnen gaan? Dan is de Mio Cyclo 505 de perfecte fietscomputer die je op een magistrale manier naar je doel navigeert en je daarnaast ook nog eens alle gegevens biedt die een wielrenner nodig heeft. De weg raak je met de Mio Cyclo 505 gegarandeerd niet meer kwijt, want alle wegen in Europa staan voorgeprogrammeerd. Net als de meeste Mio fietscomputers kan je het navigatiesysteem een route uit laten stippelen met de Surprise Me-functie.

Met de duidelijkheid van de te volgen route zit je met deze professionele Mio Cyclo 505 dus wel goed, maar een wielrenner die zijn conditieopbouw serieus neemt wil natuurlijk nog veel meer data op kunnen slaan en kunnen analyseren dan alleen de route die is gevolgd. De Mio Cyclo 505 geeft je informatie over je (gemiddelde) snelheid, je calorieverbruik, aantal afgelegde hoogtemeters en afstand. Met ANT+ kan je de 505 gebruiken om je hartslagmeter, cadansmeter en wattagemeter te integreren. Met MioShare upload je alle ritgegevens rechtstreeks op je computer en Strava-account.

Mio Cyclo 310

Mio Cyclo 305 fietsnavigatie
De Mio Cyclo 305

De Mio Cyclo 310 is net als de 315 een uitstekend navigatietoestel voor de recreatieve fietser. Het belangrijkste verschil met de 315 is dat de 310 niet de mogelijkheid geeft om een hartslagmeter en cadansmeter te integreren. Wanneer je de 310 alleen gebruikt als routenavigatie tijdens een ontspannen fietstocht is dat natuurlijk geen enkel probleem. De Mio Cyclo 310 is dus wat eenvoudiger dan de 315 en daardoor ook een stukje goedkoper. De kaarten die in het systeem worden meegeleverd zijn routekaarten van België, Nederland en Luxemburg. De Mio Cyclo 310 is een lichtgewicht navigatietoestel met touchscreen. Wanneer het regent zal je Mio Cyclo 310 daar in geen geval onder lijden, het apparaat is waterdicht.

Mio fietsnavigatie is te koop bij Bol.com

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.