B’Twin fietsschoenen review – By Decathlon

Het merk B’Twin is het passiemerk van Decathlon op fietsgebied. B’Twin ontwerpt en produceert onder meer fietskleding, fietsschoenen, fietsaccessoires en fietsen. Van Decathlon ontvingen we de B’Twin fietsschoenen MTB 500 om te reviewen. De fietsschoenen zijn op dit moment te koop bij Decathlon voor 59,99 euro, een stuk goedkoper dan mijn huidige fietsschoenen. De MTB 500 fietsschoenen, tegenwoordig te vergelijken met de Rockrider fietsschoenen, zijn naast mountainbiken ook erg geschikt voor spinning. Ik heb de schoenen dan ook getest tijdens een spinning sessie.

Kenmerken B’Twin MTB 500

B'Twin spinningschoenen

De B’Twin MTB 500 is verkrijgbaar in het zwart, zwart/blauw, geel/zwart en wit. De schoenen hebben een stijve nylonzool voor optimale krachtoverdracht. Het slimme noppenprofiel zorgt voor een goede stabiliteit en grip zowel indoor als tijdens het mountainbiken op drassige ondergrond. De schoen weegt 390 gram (maat 43). Je sluit de schoenen middels 3 klittenbandsluitingen. De witte variant is vanaf maat 36 verkrijgbaar, de andere kleuren zijn verkrijgbaar in maat 39 tot en met 46.

Voor gebruik op een mountainbike of spinningfiets met SPD-pedalen monteer je onder op de schoenen SPD schoenplaatjes.

Test

Monteren SPD schoenplaatjes

SPD schoenplaatjes

Het monteren van de SPD schoenplaatjes is erg eenvoudig, het gedeelte waar je de schroeven inschroeft met een inbussleutel is verplaatsbaar, zodat je op de voor jou ideale plek op de schoen de schoenplaatjes kan monteren. Door de noppen onder de schoen raken de schoenplaatjes niet de grond tijdens het lopen, zoals bij bijvoorbeeld racefietsschoenen wel het geval is.

Pasvorm & Sluiting

De fietsschoen heeft een fijne pasvorm, wel is één maat groter dan je normale schoenmaat aan te raden. Wil je ook in de winter buiten mountainbiken met dikke fietssokken, dan is een maat groter aan te raden. Met de klittenbandsluiting zijn de schoenen eenvoudig dicht te maken, de klittenbandsluiting houdt de schoen ook goed dicht tijdens het fietsen en staan op de pedalen. Van losschieten tijdens het fietsen is geen sprake.

In de praktijk

Ik heb de B’Twin MTB 500 fietsschoen getest tijdens een spinning sessie van een uur. Ondanks de stijfheid van de fietsschoen kan je prima comfortabel door de zaal lopen met voldoende grip. Tijdens het fietsen blijkt dat de hiel als gegoten zit, deze leek mij in het begin nogal smal, maar in de praktijk vormt deze zich erg goed om de hiel. De bovenkant van de schoen heeft een fijne opening met een extra stukje stof. Waar de bovenkant bij andere schoenen nog weleens tegen je schenen aanprikt, vormt de bovenkant van de B’Twin MTB 500 zich naar de ronde vorm van de knie en irriteert niet. De schoen is voldoende ademend, zodat je voeten niet oververhit raken.

Uiteraard is er een verschil met veel duurdere fietsschoenen, toch heb je voor deze lage prijs een erg fijne fietsschoen die erg geschikt is voor spinning. De fietsschoen irriteert niet, je voeten raken niet oververhit en het belangrijkste is dat je gewoon niet merkt dat je ze aan hebt. Bij Decathlon heb je i.c.m. deze fijne fietsschoen voor in totaal 78,- euro een complete spinning-outfit (Spinning schoenen, fietsbroek, fietsshirt & fietssokken).

Ben je na het lezen van deze review geïnteresseerd geraakt in de B’Twin MTB 500 Fietsschoenen, dan kan je het product hier vinden (inmiddels zijn de B’Twin fietsschoen niet meer beschikbaar, de Rockrider fietsschoenen zijn een goed alternatief.

Over Decathlon

Decathlon is één van de grootste sportwinkels van Nederland. Als je voor de eerste keer een winkel van Decathlon binnenloopt dan verbaas je je over het grote assortiment, er zijn namelijk weinig winkels waar je voor vrijwel iedere sport terecht kunt voor het kopen van je volledige uitrusting. Decathlon onderscheidt zich van andere sportshops met de twintig passiemerken. Dit zijn sportmerken die exclusief bij Decathlon te koop zijn en van begin tot eind door Decathlon worden ontworpen en geproduceerd. Door zowel het onderzoek, ontwerp, design en logistiek in eigen beheer te houden kan Decathlon haar sportartikelen tegen een zo laag mogelijke prijs aanbieden. Er zijn verschillende segmenten binnen het passiemerk, zodat er zowel voor de beginner als voor de gevorderde sporter altijd een artikel naar wens bij zit. Voor fietsers is het passiemerk B’Twin opgericht. B’Twin heeft, naast fietsschoenen, ook een groot assortiment in fietskleding, fietsaccessoires, fietsonderdelen en fietsen. Geïnteresseerd geraakt in het aanbod van B’Twin? Op de site van Decathlon vind je alle informatie over dit fietsmerk.

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.