Fietsmand kopen advies

Een fietsmand is ideaal om de dagelijkse boodschappen in te vervoeren. Op het internet kom je verschillende soorten fietsmanden tegen. Alleen waar moet je opletten als je een fietsmand aanschaft? Het is afhankelijk van de spullen die je erin gaat vervoeren welke mand voor jouw de beste keuze is. Wij laten je graag zien welke verschillende soorten fietsmanden er verkrijgbaar zijn.

Metalen of rieten fietsmand

Naast de moderne fietsmanden is er natuurlijk nog de ouderwetse metalen fietsmand. Deze is afneembaar zodat je een mandje hebt om je boodschappen in te verzamelen in de supermarkt. Het voordeel is dat de mand licht is van gewicht. Het nadeel is dat het natuurlijk geen trendsetter is en er minder in past vergeleken met een bakkersmand of fietskrat.

Metalen & rieten fietsmanden zijn te koop bij Bol.com

De fietskrat

De afgelopen paar jaar is de fietskrat een hype geworden onder jongeren. Een stevige krat ziet er niet alleen stoer uit, maar is ideaal voor het vervoeren van spullen. Van boodschappen tot een zware boekentas, de krat kan overal voor gebruikt worden. Nog een voordeel is dat de krat van kunststof gemaakt wordt. Dit materiaal is bestand tegen diverse weertypes en komt ongedeerd uit een storm. Voor de fietskrat is wel een voordrager nodig deze kan eventueel achteraf nog op de fiets gemonteerd worden. Dankzij het bevestigingssysteem op de voordrager blijft de krat stevig zitten, zelfs bij het maken van een scherpe bocht.

Fietskratten zijn te koop bij Bol.com

Bakkersmand

De bakkersmand is een nostalgische fietsmand, maar komt weer helemaal terug in het straatbeeld. Vroeger werd de mand gebruikt om broodjes in te vervoeren. De mand heeft een aardige inhoud waardoor je er flink wat spullen in kwijt kan. Van een boekentas tot de boodschappen alles past in de mand. De mand kan voor of achterop de fiets gemonteerd worden. Bij een montage voorop is een voordrager verplicht. Eventueel zijn er ook accessoires verkrijgbaar waarmee de mand versierd kan worden.

Bakkersmanden zijn te koop bij Bol.com

Hondenfietsmand

Het is belangrijk om je huisdier veilig te vervoeren op de fiets. Een speciale hondenfietsmand kan gemonteerd worden aan het stuur. Uiteraard is er per mand wel een maximaal gewicht voor de hond vastgesteld. Bij de mand is meestal geen metalen koepel bijgeleverd. Het is wel aan te raden deze koepel online te bestellen. Je kan zo voorkomen dat de hond uit de fietsmand springt.

Fietsenmanden voor de hond zijn te koop bij Bol.com

Kinderfietsmand

Kinderen willen net als papa of mama rondfietsen met spulletjes in hun fietsmand. Speciaal voor kinderen zijn er kinderfietsmanden. Deze manden worden bevestigd aan het stuur en zijn uiteraard licht van gewicht. Kleine spulletjes kunnen er eenvoudig mee vervoerd worden. De mand is verkrijgbaar in felle kleuren of met hun favoriete tekenfilmfiguurtje erop.

Kinderfietsmanden zijn te koop bij Bol.com

Bagagedrager fietsmand

Het kan lastig zijn om elke keer al je spullen vast te maken met een paar snelbinders. Het is veel makkelijker om je spullen in een mandje achterop te zetten. Er bestaan speciale bagagedrager fietsmanden deze zijn natuurlijk ideaal als je bijvoorbeeld al een baby voorop hebt zitten. Daarnaast kunnen zware spullen een hele belasting zijn om aan je stuurwiel te dragen. Je bent veel meer in evenwicht door zware spullen te vervoeren in een bagagedrager fietsmand.

Bagagedrager fietsmanden zijn te koop bij Bol.com

Bevestiging fietsmand

Als je een fietsmand aanschaft is het verstandig om te letten op de bevestiging. Sommige manden kunnen alleen voor of alleen achterop gemonteerd worden. Als je voorop een kinderzitje hebt, dan wordt het monteren van een fietsmand lastig. Bij de fietsmand staat altijd omschreven waar de mand bevestigd moet worden.

Transportdrager voor fietsmand

Heb je geen transportfiets? Een fietskrat of bakkersmand is dan meestal geen optie. Toch is het wel mogelijk om van een gewone fiets een transportfiets te maken. Je kan op de fiets een transportdrager aan de voorzijde monteren. De transportdrager kan je gebruiken om een fietskrat voorop te monteren.

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.