Fietskar kopen tips

Fietskarren zie je tegenwoordig overal en worden voor verschillende dingen gebruikt. Heb je zelf weleens nagedacht over het kopen van een fietskar? Hieronder vind je tips voor het kopen van een fietskar, zo weet je waar je op moet letten als je een fietskar wilt aanschaffen, en leer je iets over de verschillende soorten fietskarren die er zijn. Ook geven we een overzicht van betrouwbare webshops waar ze fietskarren verkopen.

Fietskar voor kinderen

Naast de bekende bakfiets, is een fietskar ook heel geschikt om je kinderen in te vervoeren. Als ze nog te klein zijn om zelf te fietsen, of je het gewoon lekker makkelijk vindt, is de fietskar de ideale oplossing. De meeste fietskarren voor kinderen hebben twee wielen en zitten met een staaf vast aan je fiets. Het voordeel van je kinderen meenemen met de fietskar is dat het een stuk stabieler is dan fietsen met een kind voor- en een kind achterop. Daarnaast fietst het lichter en vinden kinderen het vaak ook prettiger om in de fietskar te zitten dan achterop. Ook als het regent zit je kind in de fietskar lekker droog. Baby’s vanaf vier jaar kunnen al vervoerd worden in een fietskar, hiervoor zijn speciale babystoeltjes verkrijgbaar, ook als ze ouder zijn kunnen ze vastgezet worden met riempjes en een speciale beugel. Zo wordt je kind op een veilige manier vervoerd. Let bij het aanschaffen van een fietskar voor kinderen op de constructie, een kooiconstructie is het veiligst voor je kind, mocht er een botsing ontstaan. Ga daarnaast voor een opvallende kleur, zodat de fietskar goed opvalt in het verkeer en het zo veilig mogelijk is. Let er ook op of de fietskar luchtbanden heeft en er een goede vering in zit. Dit vergroot het comfort van de fietskar voor de kinderen.

Kinderfietskarren zijn te koop bij Bol.com & Decathlon

Fietskar voor boodschappen & vakantie

Heb je er genoeg van om te fietsen met instabiele tassen aan je stuur? Stop je boodschappen dan voortaan in een fietskarretje. De meeste fietskarretjes voor boodschappen hebben een afneembare bak, waar je je spullen in kunt transporteren. Aangekomen op de plek van bestemming kun je zo de boodschappen makkelijk naar binnen dragen. Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor een fietskar voor je boodschappen. Ook zijn veel fietskarren erg handig voor het meenemen van bagage tijdens een fietsvakantie.

Bagagefietskarren zijn te koop bij Bol.com & Decathlon

Fietskar voor huisdieren

Wil je je hond meenemen als je gaat fietsen, maar kan hij niet zo ver lopen, en is het dier te groot voor in een mandje voorop? Kies dan voor een fietskarretje voor je hond. Op deze manier kan de hond evengoed overal mee naar toe. In de kar kun je de hond aan zijn halsband vastmaken, zo weet je zeker dat hij niet opeens weg kan rennen. Veel honden vinden het heerlijk om gereden te worden en lekker om zich heen te kijken. Daarnaast fietst een karretje licht voor jezelf. Ga lekker met je hond op pad met een fietskar voor huisdieren.

Fietskarren voor huisdieren zijn te koop bij Bol.com & Decathlon

Fietskar kopen

Fietskarren bieden een hoop extra mogelijkheden voor de fiets. Kies een fietskar die bij jouw wensen aansluit, bedenk van tevoren goed wat je precies wilt met de kar en pas hier je keuze op aan.

Fietskarren zijn voordelig te bestellen bij Bol.com & Decathlon

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.