Beste waterdichte handschoenen voor op de fiets

Heb jij de perfecte waterdichte handschoenen voor op de fiets al gevonden? In dit blog zoeken we naar de beste waterdichte handschoenen waarmee je op de fiets zowel droge als warme handen hebt. Vanaf nu heb je dus geen enkele reden meer om de fiets te laten staan als deze winter zowel koud is als regent, want met de juiste waterdichte fietshandschoenen trotseer jij alle weersomstandigheden op de fiets.

Welke handschoenen? | Top 3 waterdichte handschoenen | Gore-tex | Welke maat?

Welke waterdichte handschoenen voor fietsers?

Bestaan waterdichte handschoenen überhaupt wel? Met de vele handschoenen die we als beetje Nederlander op de fiets uitproberen, zal de moed je waarschijnlijk in de schoenen zakken, want de meeste zijn maar tot een bepaalde hoogte waterdicht. De meeste handschoenen beschermen vooral tegen de kou en wind, maar als het echt hard regent dan voel je al snel nattigheid.

Belangrijk bij de keuze voor goede waterdichte handschoenen voor op de fiets is dan ook:

  • De beste waterdichte handschoenen voor fietsen bieden extra bescherming tegen vocht door een waterbestendige buitenkant met getapete naden. Zo blijven je handen zelfs bij de zwaarste regenval droog.
  • Met verstelbare bandjes of elastiek rond de polsen drupt er geen water naar binnen via de opening van de handschoen. Het beste is om de mouwen van je jas over de handschoenen te halen.
  • Waterdichte touchscreen handschoenen zorgen ervoor dat je je smartphone kan blijven bedienen met de handschoenen aan.

Wat zijn goede waterdichte handschoenen?

Goede waterdichte handschoenen zijn handschoenen die zowel waterdicht zijn als ademend. Je wilt dat regen niet door de handschoen heen komt, maar zweet wel naar buiten kan, zodat je handen niet oververhit raken. Als het buiten koud is, moeten de handschoenen ook voor bescherming tegen de wind en temperatuur zorgen.

Wat zijn warme handschoenen voor op de fiets?

Warme waterdichte fietshandschoenen

Ben je op zoek naar de beste warme fietshandschoenen die ook nog eens waterdicht zijn? Dan raden we de Assos GTO Ultraz winter thermo regen fietshandschoenen aan van Assos.

Welke waterdichte handschoenen voor wielrenners?

Als wielrenner wil je dat je waterdichte handschoenen niet ten koste gaan van je stuurgevoel. Ook moeten de handschoenen ademend zijn en voldoende grip bieden en bij een valpartij bescherming bieden aan je handen.

Top 3 waterdichte fietshandschoenen

1. Sealskinz Waterproof All Weather

De best beoordeelde waterdichte fietshandschoen is de Waterproof All Weather handschoen van Sealskinz. Een ademende en waterdichte handschoen die perfect is voor fietsers. De handschoenen hebben een goede grip en de wijsvinger en duim zijn voorzien van een touchscreenvriendelijke stof.

2. AGU Tech regen handschoenen Commuter Hi-vis

Wil jij je vingers handen droog en warm houden deze herfst en winter? Met de AGU Tech regen handschoenen blijven je handen droog, ben je goed zichtbaar in het donker en je kan je smartphone blijven gebruiken. De handschoenen van AGU worden goed beoordeeld op waterdichtheid.

3. Craft All Weather Fietshandschoenen

Ben je op zoek naar niet al te dikke handschoenen die toch volledig waterdicht zijn? Dan zijn de Craft All Weather Fietshandschoenen een goede keuze. Ze gaan je handen niet beschermen tegen temperaturen onder de 0 graden, maar daar boven heb je wel een wind- en waterdichte handschoen die comfortabel aanvoelt tijdens het fietsen.

Gore-tex – Waterdicht en ventilerend tegelijk

Bij het kopen van waterdichte fietshandschoenen zijn er enkele belangrijke kenmerken waar u op moet letten. Zoek naar handschoenen met waterbestendige en ademende stoffen zoals Gore-Tex of Hipora om ervoor te zorgen dat transpiratievocht wel naar buiten kan worden afgevoerd.

Wat is Gore-tex?

Gore-tex is een revolutionair materiaal, dat superieure waterdichte bescherming biedt tegen de elementen en een ongeëvenaard ademend vermogen. Het is een duurzaam en lichtgewicht membraan met miljoenen microscopische poriën die ongeveer 20.000 keer kleiner zijn dan een waterdruppel – waardoor waterdamp wordt doorgelaten, maar vloeibaar water zoals regen juist wordt tegengehouden. Handschoenen met Gore-tex beschermen je handen tegen de regen, zonder dat je handen gaan zweten in de waterdichte handschoenen.

Beter zichtbaar in het donker met reflecterende handschoenen

Een aantal handschoenmerken hebben reflecterende logo’s of andere elementen op de handschoenen zodat je ’s nachts beter zichtbaar bent. Maar niet alleen ’s nachts ben je beter zichtbaar. Als het regent zien automobilisten en motorrijders vaak minder goed en is het dus verstandig om te fietsen met handschoenen met reflecterende elementen.

Welke maat waterdichte handschoenen?

Je moet bij de keuze voor het juiste paar waterdichte fietshandschoenen ook rekening houden met de maatvoering.

Meet de omtrek van je dominante hand rond de knokkels (zonder de duim) met een flexibel meetlint. Als je tussen twee maten in zit, kies dan liever een grotere dan een kleinere maat, want knellende handschoenen kunnen ongemak veroorzaken tijdens fietsritten of de beweeglijkheid belemmeren als ze te strak om je handen zitten.

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.