Wahoo fietstrainer

Bij een fietstrainer, meer specifiek een Virtual Reality-trainer, denk je waarschijnlijk al snel aan de producten van het merk Tacx. Op zich logisch, want Tacx is op dit gebied een hele grote speler, maar het beperkt je wel in de mogelijkheden. Er zijn namelijk nog veel meer fietstrainers op de markt. Zo is het erg interessant om je eens te verdiepen in de fietstrainers die Wahoo op de markt brengt. Hoe het zit met de kwaliteit van de fietstrainers van Wahoo? Nou, dat zit wel goed! Het professionele wielerteam Team Sky maakt gebruik van de Virtual Reality-trainers van Wahoo, en geeft toe: wat goed genoeg is voor Tour de France winnaar Chris Froome is ook wel goed genoeg voor jou! We bespreken de KICKR Trainer en de KICKR Snap.

Wahoo KICKR Trainer

Een van de meest spectaculaire Virtual Reality-trainers die Wahoo heeft ontwikkeld is zonder twijfel de KICKR Trainer. Wanneer jij je trainingen thuis wilt afwerken terwijl je tegelijkertijd het idee hebt in een echte wedstrijdsituatie te zijn beland is dit hét model om aan te schaffen! Je moet wel bereid zijn een kleine 1200 euro te investeren. Inmiddels is de KICKR Trainer zover door ontwikkelt dat Apple én Android devices voldoen.

Start de training

Wanneer je jouw tablet, smartphone of computer hebt gesynchroniseerd met de Power Trainer kan de training zo ongeveer beginnen. Wat op het eerste gezicht een beetje vreemd lijkt is dat je het achterwiel uit je frame moet halen. De KICKR Trainer werkt namelijk met een cassette (set tandwielen) die al op de Power Trainer zit. Deze cassette is tegenwoordig een 11-speed Shimano (oudere versie was voorzien van een 10-speed Shimano). Je plaats het frame in de Wahoo KICKR en je kunt beginnen. Iets dat je direct op zal vallen is de enorme stabiliteit die deze fietstrainer met zich mee brengt. Op dit punt wordt de Wahoo fietstrainer dan ook beter beoordeeld door gebruikers dan vergelijkbare modellen van Tacx. Wat ook bijzonder is: op de KICKR Trainer is het mogelijk een mountainbike te gebruiken.

De Wahoo KICKR fietstrainer is te koop bij Bol.com

Wahoo KICKR Snap

De Wahoo KICKR Snap is de ideale interactieve fietstrainer voor wielrenners die hun eigen wielrenfiets of mountainbike willen gebruiken zonder dat ze het achterwiel uit hun frame moeten trekken. Dat is in feite ook direct het grootste verschil met de KICKR Power Trainer. Voor het overige zijn deze beide trainers wel redelijk goed te vergelijken. Zo is ook de KICKR Snap compatibel met diverse apps en ook de stabiliteit van deze fietstrainer is zo goed als je van Wahoo mag verwachten (en dat is dus héél goed!). Wel is de Snap iets goedkoper dan de ‘Power Trainer’. Dit komt voornamelijk doordat je bij de Snap natuurlijk geen cassette (tandwielset) krijgt meegeleverd. Ook is het maximale stijgingspercentage dat je met de Snap na kunt bootsen minder dan bij de Power Trainer. Bij de Snap ligt dit maximum op 10,3 procent. De Keutenberg (max 25%) kan dus niet echt goed worden nagebootst. Voor de Amstel Gold Race-liefhebber misschien jammer, maar daar staat wel tegenover dat de Snap een stukje betaalbaarder is dan de Power Trainer.

De Wahoo KICKR Snap is te koop bij Bol.com

Trainingsgegevens exporteren

Wahoo heeft een speciale Fitness app die je tijdens de trainingen kunt gebruiken. De Strava-adepten hoeven overigens niet in paniek te raken. De KICKR maakt het mogelijk om zonder problemen je gegevens naar Strava te exporteren. Dat geldt overigens ook voor diverse andere apps zoals Garmin Connect of TrainingPeaks.

Wahoo fietstrainers zijn te koop bij Bol.com

Op zoek naar een ander merk fietstrainer? Lees dan ook de artikelen over Tacx, Bkool en de fietstrainer test.

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.