Bianchi fietskleding

Met Bianchi als sponsor van het Nederlandse Team Jumbo Visma kan een artikel over dit Italiaanse fietsmerk natuurlijk niet ontbreken. Met de sponsordeal tussen Bianchi en Team Jumbo Visma blijven de mooie “celeste” fietsen ook dit jaar in onder meer de Tour de France te zien. Naast fietsen, maakt Bianchi ook Bianchi fietskleding.

Geschiedenis Bianchi

In 1886 maakte de toen 21 jarige Edoardo Bianchi zijn eerste fiets in een kleine werkschuur in Milaan. Al na drie jaar bleek de werkplaats te klein, de fietsen waren zo goed dat er veel vraag naar was. Bianchi verhuisde naar een groter pand. Bianchi was de eerste Italiaanse fietsenmaker die fietsen maakte van rubberen banden.

Bianchi beleefde haar grootste doorbraak toen Edoardo Bianchi het versnellingssysteem van Campagnolo op zijn fietsen ging gebruiken. Dit versnellingssysteem maakte het mogelijk om ook tijdens het rijden te schakelen. Daarvoor verkocht Bianchi ook al 70.000 fietsen per jaar, maar met deze aanpassing stegen de verkopen naar recordhoogte. Ook het contracteren van de grote Italiaanse renner Fausto Coppi droeg bij aan de grote bekendheid van het merk Bianchi. Hij won op een Bianchi-fiets twee keer de Tour de France en vier keer de Giro d’Italia. Tot op de dag van vandaag heeft het merk Bianchi profijt van zijn heldenstatus in Italië.

Sindsdien is het merk gegroeid tot één van de grootste namen in de fietsenbranche. Ook de grote wielrenner Felice Gimondi beleefde zijn grootste succes op een racefiets van Bianchi. Ook meer recente kampioenen als Mario Cipollini, Moreno Argentin en Marco Pantani fietsten op een Bianchi.

Celeste

Het merk is vooral bekend vanwege de op de racefietsen terugkerende blauwgroene kleur ‘celeste’, van oorsprong was dit hemelsblauw, maar tegenwoordig vaak een soort van zeegroen. Er zijn verschillende theorieën en mythes hoe Eduardo Bianchi bij deze bijzondere kleur terecht kwam. De eerste theorie is dat het een eerbetoon is aan de mooie ogen van Koningin Margherita van Italië. Een tweede theorie is dat het een eerbetoon is aan Milaan en de mooie hemel, de letterlijke vertaling van celeste is dan ook: ‘hemels’. Een laatste mythe is dat de kleur Celeste een mengfout was op de teamfiets, enkele dagen voor de start van de Giro d’Italia. Coppi en zijn teamgenoten dachten echter dat het de bedoeling was dat de fietsen deze kleur hadden gekregen en dat ze voor goed geluk zo geschilderd waren. Feit is dat de kleur een mythische status heeft verworven in de wielersport.

Bianchi fietskleding

Bianchi heeft een fietskledinglijn onder de naam Bianchi Milano. Er is zowel een fietskleding lijn voor heren als voor dames. De Bianchi fietskleding is meestal in de bekende Celeste kleur. Op dit moment is er ook nog teamkleding van het vroegere Bianchi team (wielerploeg) te koop. Onder meer Bianchi fietsbroeken, Bianchi fietsshirts, fietshandschoenen, fietsjacks, fietspetjes en fietssokken zijn bij de volgende fietskledingwinkels te koop:

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.