Winter fietsschoenen

Met alleen goede winter fietskleding redt je het in de winter niet, je zal je voeten ook moeten beschermen tegen de koude omstandigheden en regen. Je normale fietsschoenen zijn speciaal ontwikkeld voor prestaties tijdens zachte en warme omstandigheden.  Dit kun je doen door speciale winter fietsschoenen te kopen die je voeten direct bescherming bieden tegen de koude en natte omstandigheden. Toch vergt het aanschaffen van winter fietsschoenen een flinke investering, een andere optie is dan ook het dragen van overschoenen over je reguliere fietsschoenen.

Overschoenen of Winter fietsschoenen

Wij krijgen vaak de vraag of je deze winter moet gaan fietsen met speciaal aangeschafte winterfietsschoenen of voor de goedkopere overschoenen die je aantrekt over je normale fietsschoenen. Het is uiteraard afhankelijk van je eigen voorkeur en wat je wenst te besteden aan je winteroutfit, maar over het algemeen zal een winter fietsschoen de voorkeur hebben bij de meeste fietsers, want bij een overschoen zal toch in de praktijk moeten blijken of deze optimaal samen functioneert met de desbetreffende zomer fietsschoen. Een winter fietsschoen is in zijn totaliteit ontwikkeld om bescherming te bieden tegen de koude omstandigheden en regen.

Winter fietsschoen kopen

Het voordeel van echte winter fietsschoenen is dat ze goed geïsoleerd en compleet waterdicht zijn. Je bent dus zeker van warme en droge voeten tijdens het fietsen. Ze lopen hoger door dan de normale fietsschoenen waardoor ze ook de enkels warm houden. Kijk bij het kopen van je winterfietsschoenen wel even bij ervaringen van andere klanten of de maat afwijkt. Veel fietsschoenen vallen kleiner uit, waardoor je met name bij Italiaanse merken een maatje groter moet bestellen.

Winter fietsschoenen zijn te koop bij:

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.