Goedkope Fietslampjes test

Je kent het wel, het kabeltje van je normale fietslamp is kapot en de 20 euro reparatiekosten vind je te duur. Dan zijn de batterij ledlampjes de oplossing voor je. Toch zitten er ook in de ledlampjes grote verschillen in sterkte van het licht en batterijduur. Ook kun je veel van deze lampjes niet opnieuw opladen, dus moet je dan weer nieuwe lampjes kopen. Onlinefietser heeft een aantal led lampjes van onder andere Bol.com, Hema & Decathlon getest en beoordeeld zodat je in één keer de beste keuze kunt maken.

Minilampjes 

B’Twin Vioo Clip 300 Island by Decathlon – 7,99 euro (Aanrader!)

Ben je op zoek naar een goedkoop fietslampje dat je niet na een maand weer hoeft te vervangen, omdat deze stuk is of de batterijen leeg zijn, dan is de B’Twin Vioo Clip 300 Island een goede keuze. Dit kleine lampje heeft voldoende licht voor een zichtbaarheid tot 110 meter. Zowel rood licht als fel wit licht is mogelijk. Het lampje verlicht de straat niet en is met name bedoeld voor zichtbaarheid op de fiets. Met een batterij die maar liefst 4,5 uur meegaat in de vaste stand en 9,5 uur in de knipperstand kan je een lange tijd vooruit. Zodra de batterij leeg is kan je deze via de meegeleverde kabel opladen. Het lampje is eenvoudig te bevestigen aan kleding (clipje) en fiets (elastische strap). Het lampje is erg handig in gebruik en krijgt niet voor niets van ons de hoogste beoordeling van alle minilampjes.

De B’Twin Vioo Clip 300 Island is exclusief verkrijgbaar bij Decathlon

Beoordeling: 

Fietsverlichting op AliExpress – Vanaf 50 eurocent

Ook op AliExpress wordt veel fietsverlichting direct verkocht aan particulieren. Veel van de fietsverlichting op onder meer Bol.com komt oorspronkelijk van AliExpress en wordt doorverkocht op het platform van Bol.com. Als je bereid bent een aantal weken te wachten, dan kan je deze fietsverlichting ook direct op AliExpress bestellen. Lees goed de beoordelingen om in te schatten wat de kwaliteit is van de fietslampjes.

Ga naar AliExpress

Hema 2-pak mini led lampjes – 3 euro

hemaminiledlampjes

Deze lampjes van de Hema zijn waarschijnlijk het populairst onder studenten en wisselen vaak van eigenaar, omdat vaak vergeten wordt ze van de fiets te halen en de lampjes vervolgens gemakkelijk zijn te stelen. De lampjes geven in het begin nog voldoende licht om zichtbaar te zijn, maar te weinig om de weg voor je goed zichtbaar te maken. Na een paar uur het lampje aan gehad te hebben is het echter gedaan met het felle lichtje en gaat de lichtopbrengst hard achteruit. Daarbij zul je vaak ervaren dat het lampje aan is gegaan in je jas en dus brand zonder dat je het door hebt. De batterijduur van ca. 70 uur (volgens Hema) voor goed zichtbaar licht is dan ook veel te weinig.

De versie van 6 euro geeft iets feller licht, maar kent dezelfde nadelen als het goedkopere zusje. Beide lampjes zijn te koop op Hema.nl. Vergelijkbare lampjes zijn te koop bij Allekabels.nl

Beoordeling: 

Hema mini-ledlampjes duo – 6 euro

ledlampjeduo

Dit is een verbeterde versie van de reguliere mini led lampjes. Ze geven veel meer licht en naast dat je dus veel beter zichtbaar bent kun je zelf ook beter de weg zien in het donker. De batterijen gaan ook iets langer mee, maar dat kan ook komen doordat de aan/uit knop minder snel per ongeluk kan worden ingedrukt, bijvoorbeeld als je het lampje in je jas bewaard. Nadeel blijft alleen bij dit soort lampjes dat je ze weleens van je fiets vergeet te halen en ze dan dus een gemakkelijk doelwit zijn voor fietsers zonder fietslampje. Het lampje functioneert verder prima met drie verschillende standen, 1 x continue en 2 verschillende knipperlicht snelheden. Volgens de Hema heeft de batterij een lichtduur van 100 uur. De Hema mini-ledlampjes duo zijn te bestellen op Hema.nl

Beoordeling: 

Hema fietslampjes oplaadbaar (USB) – 12,75 euro

ledlampjeubs

Deze fietslampjes van Hema hebben een batterijduur van tussen de 2 en 3 uur (eigen test: 2 uur) en kun je opladen via USB. Erg handig indien je de discipline hebt om ze zo af en toe op te laden. De sterkte van het licht is fel genoeg voor het verlichten van je weg en je bent zeer goed zichtbaar vanaf een verre afstand. De oplaadtijd bedraagt ongeveer 3,5 uur per lampje. De bevestiging is hetzelfde als de goedkopere lampjes van Hema, je moet ze dus niet vergeten van je fiets af te halen. Deze lampjes zijn dus enkel een aanrader als je dit niet vergeet. Uit de beoordelingen op Hema.nl blijkt wel dat het koordje snel afbreekt (vaak gehoorde klacht bij lampjes met een dergelijke bevestiging) en dat de LED erg gevoelig zijn voor vochtige omstandigheden. Te bestellen op Hema.nl

Beoordeling: 

ANWB Travel & Co Fietsverlichting stretch – 9,95 euro (leden), 12,95 euro (niet-leden)

fietsverlichtinganwb

Een wat duurdere variant van een minilampje. Geeft echter vanaf het begin erg weinig licht, zichtbaar ben je er wel mee, maar voor in het donker fietsen geven de lampjes eigenlijk te weinig licht. De batterijduur is wel een stuk langer dan de lampjes van Hema. De bevestiging is hetzelfde als bij de Hema lampjes. Vanwege het weinige licht dat de lampjes produceren raden we dit lampje niet aan.

Beoordeling: 

Fietsverlichting met verwisselbare batterijen

AXA comet III – 14,95 euro (set)

axafietsverlichting

AXA staat bekend als een fietsmerk met kwalitatieve fietsaccessoires. Deze lampjes zijn dan ook van een goede kwaliteit, geven veel licht en de batterijen gaan ongeveer 20 uur mee, het achterlicht gaat zelfs tussen de 20 en 50 uur mee op twee batterijen. AXA levert de zeer goede Duracell batterijen mee. De AXA comet 3 is wellicht wat duurder dan de rest, maar heeft wel de eigenschappen van een volwaardige fietslamp. De lamp heeft een bereik van 700 meter en is handig te bevestigen op je fiets met het bijgeleverde bevestigingsmateriaal. Axa lampjes zijn te bestellen bij Bol.com.

Beoordeling: 

Lezyne Femto Drive (set)

lezynofemtodrive

Een wat duurdere lamp, maar wel met de kwaliteit die je voor deze prijs mag verwachten. Oftewel een fietslamp die alle weersomstandigheden kan doorstaan. De fietslamp is met een rubberen strap te bevestigen aan het stuur en stang aan de achterkant van de fiets. De twee meegeleverde batterijen zorgen voor 30 branduren bij constant gebruik en 60 branduren bij knipperend gebruik. De lamp heeft 4 verschillende standen, één continu en drie knipper standen. De fietslamp zorgt voor voldoende verlichting op donkere straten en zorgt ervoor dat je zichtbaar bent tot maximaal 600 meter. Ze zijn o.a. te koop bij: Bol.com

Beoordeling: 

In online shops als Hema & Bol.com hebben ze een groot aanbod fietsverlichting.

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.