Lange fietsbroek

Een lange fietsbroek, dat is een kledingstuk waar je als wielrenner misschien niet direct aan denkt als je je garderobe uit gaat breiden. Wielrennen staat immers synoniem voor ingevette geschoren benen en korte broeken. Toch is een lange fietsbroek, zeker in het Nederlandse klimaat, helemaal geen overbodige luxe. Sterker nog, zelfs professionele renners gebruiken tijdens een training in veel gevallen een lange broek, meestal al bij een temperatuur onder de 15 graden Celsius. Ben jij iemand die ook in de herfst en de winter graag op de racefiets of mountainbike kruipt, dan is een lange fietsbroek zeker aan te raden tijdens het fietsen. In dit artikel geven we je tips waar je op moet letten bij het aanschaffen van een winterfietsbroek en bespreken we de verschillende lange fietsbroeken.

Lange fietsbroek met zeem

Sportful Total Comfort Lange fietsbroek

Als je tijdens de wintertraining graag een lange broek draagt die hetzelfde comfort biedt als je gewone wielerbroek is het verstandig om te kiezen voor een lange broek met een zeem. Op deze manier worden je benen warm gehouden en de zeem zorgt ervoor dat je geen last krijgt van zadelpijn, terwijl ook de ‘privéonderdelen’ van je lichaam goed beschermd worden zodat je op een comfortabele manier de weg op kunt. Als je kiest voor een lange fietsbroek met zeem is het in de meeste gevallen aan te raden om een type te kopen dat is uitgerust met bretels. Op deze manier voorkom je namelijk dat de broek tijdens het fietsen verschuift of zelfs afzakt. Ook heb je niet te maken met een elastiek dat in je buik prikt tijdens het fietsen. De winterfietsbroeken van Castelli & Sportful zijn van erg goede kwaliteit. De Sportful Total Comfort is door het blad Fiets! uitgeroepen tot beste lange fietsbroek in een uitgebreide test. Bestel bij Italiaanse maten altijd minimaal één maat groter dan je normale kledingmaat.

Lees ook onze beste lange fietsbroek test

Lange fietsbroek zonder zeem

De meeste (professionele) wielrenners kiezen bij een lange fietsbroek voor een variant zonder zeem. Bij een dergelijk model kan je de lange broek namelijk perfect dragen over je ‘normale’ korte fietsbroek waar vanzelfsprekend al een zeem inzit. Afhankelijk van je eigen voorkeur zijn ook de lange fietsbroeken zonder zeem te verkrijgen met of zonder bretels. Lange fietsbroeken worden meestal geleverd in een variant zonder ritsen bij de pijpen omdat ritsen irritatie kunnen veroorzaken op je benen. Wil jij om de één of andere reden toch een lange fietsbroek met rits dan zijn er diverse modellen die hierover beschikken. Sommige lange fietsbroeken beschikken over reflecterende strepen waardoor je zichtbaarheid in het verkeer wordt vergroot. Fiets jij regelmatig in het donker, bijvoorbeeld vanaf je werk, dan is een fietsbroek met reflecterende elementen aan te raden.

Lange fietsbroeken met en zonder zeem zijn onder meer te koop bij:

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.