Castelli Meno Bibtight Review

Wij ontvingen de Castelli Meno bibtight om aan een test te onderwerpen. Deze bibtight van het Italiaanse merk Castelli is ontworpen voor wielrenners in de winter. Na twee keer te hebben gefietst, één rit van 50 kilometer en één van 75 kilometer, komen we tot de volgende Castelli Meno review. 

Pasvorm

Aan te raden is om de Castelli Meno bibtight één maat groter te bestellen, aangezien ik reeds bekend was met de pasvorm van Castelli, bestelde ik een XL. Dit bleek een goede keuze, want de XL zit precies goed. De broek vormt zich perfect naar je benen en heeft in tegenstelling tot de andere twee lange fietsbroeken een rits bij de pijpen, zodat je de broek eenvoudig aan en uit kunt trekken. Ook qua lengte valt de Castelli Meno erg goed. De fietsbroek is beschikbaar in de maten S t/m XXXL.

Design 

De Castelli Meno bibtight is enkel verkrijgbaar in het zwart. Uiteraard bevinden zich een aantal herkenbare rode Castelli logo’s op de broek. Helaas zijn er maar weinig reflectoren op de broek verwerkt, enkel over de twee ritsen aan de onderkant zitten twee kleine streepjes met reflectie verwerkt.

Review

Castelli Meno

De gebruikte stoffen in de bibtight van Castelli zijn van hoog niveau. Dit merk je al bij het aantrekken, want de stof rekt erg goed mee en sluit zich strak om de benen, zonder te knellen. De Thermoflex Core2 panelen aan de voorkant zorgen dat je benen warm blijven, maar dat overtollige warmte en of zweet wel naar buiten kan worden afgevoerd. De warme binnenvoering zit zacht om de benen en hield zelfs bij een temperatuur van ca. 4 graden de benen prima warm en is de warmste lange fietsbroek uit deze test. De Giro3 enkelgrippers zitten strak genoeg om er voor te zorgen dat de broek niet omhoog kruipt, maar knellen niet om je benen. We hebben de bibtight niet getest bij nat weer, daarvoor is deze broek ook niet geschikt omdat de Castelli Meno geen waterafstotende eigenschappen heeft. Bij temperaturen tussen de 0-4 graden raadt Castelli de vergelijkbare Castelli Wind Meno bibtight aan met New AirFlex Thermo materiaal aan de voorkant voor optimale bescherming tegen wind. De KissAir-zeem, die bijvoorbeeld ook in de Castelli Evoluzione is verwerkt, is gemiddeld genomen een smalle zeem en niet heel erg dik. De zeem zorgt wel voor een goede ondersteuning van de zitbotjes tijdens het fietsen en beweegt soepel mee tijdens het fietsen. De demping van de zeem is goed verdeeld over de gehele zeem. De schouderbanden (bibs) zijn ook erg flexibel en zaten bij mij goed, het rugvlak is van een zeer dunne stof en zorgt voor een goede overdracht van transpiratievocht naar de volgende laag. Overall vinden we de Castelli Meno bibtight erg geschikt voor het wielrennen in de winter, je benen worden goed beschermd tegen de kou en je spieren blijven dus voldoende warm.

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.