Kooptips voor een fietszadel

Het zadel wat standaard bij je fiets wordt gekocht is niet altijd van de beste kwaliteit. Uiteraard is dit op te lossen door een beter zadel te kopen dat voldoet aan je wensen en eigen voorkeuren. Over het algemeen rijdt een hard(er) zadel het fijnst. Hoewel een iets zachter zadel in het begin heerlijk zacht zit, is dit op de langere ritten geen aanrader. Dit komt doordat een zacht zadel na verloop van tijd voor te veel wrijving zorgt, wat niet fijn zit. Juist door een wat harder fietszadel heb je deze wrijving niet en fietst het dus fijner.

Er is een verschil tussen een fietszadel voor vrouwen en voor mannen. Over het algemeen is het fietszadel voor vrouwen iets breder, omdat de bekken van een vrouw vaak breder zijn dan bij de man. De breedte van het voor jou gewenste zadel kun je afleiden uit de afstand tussen je beide zitbotjes. Tijdens het fietsen zit je namelijk op deze botjes, dus het is van belang dat deze botjes contact hebben met het zadel.

Ten slotte moet je kijken naar de kwaliteit van het zadel. Het is belangrijk om te kijken of het fietszadel slijtvast is en weerbestendig. Dit laatste is van groot belang om het zadel snel droog te maken als het regent.

In een ander blog gaan we in op wat het beste fietszadel is per type fietser.

Goede fietszadels zijn te koop bij:

Voor een racefiets of mountainbike zadel kun je het beste terecht op:

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.