Getest: Sportful Total Comfort Bibshort fietsbroek

Het is weer eens tijd voor het testen van een fietsbroek. Dit keer ontvingen wij de Sportful Total Comfort Bibshort. Deze broek van het Italiaanse merk Sportful werd eerder al door het fietsmagazine Fiets! en website Bikeradar.com verkozen tot beste fietsbroek. Tijd dus dat wij de fietsbroek ook aan een test onderwerpen. We zullen in deze review de Total Comfort bibshort bespreken op punten als ontwerp, materiaal, kwaliteit van de zeem en comfort.

Ontwerp

De broek van de bibshort is volledig zwart en de schouderbanden zijn wit gekleurd met aan de binnenkant oranje strepen. Op de broek zitten nog reflecterende logo’s van Sportful. Met een shirt eroverheen ziet de broek er vrij standaard uit en is deze niet extra opvallend.

Materiaal

De broek is gemaakt van het lichte 220 gm Lycra stof. De broek bevat een slijtvaste stof op de punten waar de fietsbroek het zadel raakt. Bij de broekrand heeft de broek een Jacquard elastiek en aan de binnenkant noppen welke ervoor zorgen dat de broek niet omhoog kruipt. De bretels van mesh zijn op de rug met een tussenstuk verbonden.

Zeem

De Total Comfort zeem is met 18 mm extra dik. De zeem bevat drie lagen voor optimaal comfort. Het is dan ook een fijne broek voor het fietsen van lange afstanden. De zeem is zo ontwikkeld dat het vocht snel afvoert. Voor een wielrenner die behoefte heeft aan een dikke zeem is dit de ideale zeem.

Ervaringen met de Sportful Total Comfort

Ons voorgevoel voor de keuze van de maat klopte, de bibshort valt klein uit zoals bij de meeste Italiaanse merken het geval is. Tijdens het aandoen van de Sportful Total Comfort blijkt dit een iets nauwkeuriger werkje dan bij de meeste meer elastische fietsbroeken, maar vanaf het moment dat je de fietsbroek aan hebt zit deze ook meteen erg fijn. De zeem voelt als een fijn kussen aan met een variërende intensiteit afhankelijk van de positie en contactpunten met het zadel. De broekspijpen kruipen niet omhoog en de gehele broek blijft goed op zijn plaats zitten tijdens het fietsen. Het is toch wel één van de beste fietsbroeken die we hebben mogen testen met een geweldig comfort.

De Sportful Total Comfort is te koop bij Bol.com

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.